Je kind bevrijden van beperkende gedachten

Je kind bevrijden van beperkende gedachten 5-5-2021

Op deze bevrijdingsdag, die natuurlijk in het teken van de oorlog staat moet ik ook denken aan alle kinderen die vandaag de dag rondlopen met allerlei gedachten die hun gevangen houden en beperken. Gedachten die vaak niet waar zijn, maar wel als waarheid worden gezien door je kind. 

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt toen we jong waren dat je onzeker was en twijfelde. En misschien heb je daar nu ook nog wel eens last van. Van twijfels over of je wel goed genoeg bent. Of dat je onzeker bent of je een taak of opdracht wel aankan. Denken dat je niet mooi of slim genoeg bent en of je er wel toe doet. 

Allemaal gedachten die ons beperken en niet verder helpen. Als volwassenen kan je dit vaak nog wel ombuigen of niet, maar als kind is dat toch wat lastiger. 

Hoe mooi zou het zijn als je kind al op jonge leeftijd zijn of haar gedachte kan beïnvloeden en leert om bij zichzelf na te gaan of de gedachte waar is en door heeft welke invloed dat heeft op zijn of haar gedrag. 

Ik had in mijn jeugd graag een coach willen hebben die mij had geholpen met mijn eigen beperkende gedachten, dan had dit mij later heel wat stress en energie bespaart.

Daarom sta ik in mijn praktijk altijd stil bij welke gedachten je kind onzeker maken, laat ik je kind via leuke werkvormen inzien hoeveel invloed die gedachte heeft op zijn of haar gevoel en gedrag. En leer ik je kind hoe daar anders mee om te gaan.

Van welke beperkende gedachte heeft jouw kind last?


 

VOLG MIJ

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

FELIZ Kindercoaching 
Email: sabelaolavide@felizkindercoaching.nl

KvK:    81708912