Ieder kind heeft een talent!

 

 


Ieder kind heeft een talent of een talent die in ontwikkeling is. Ook kinderen die onzeker zijn hebben een talent. Weten wat je talent is draagt bij aan zelfkennis en meer zelfvertrouwen. Maar wat is talent hebben eigenlijk?

Veel van jullie zullen misschien denken dat je ergens heel goed in moet zijn om het een talent te noemen zoals pianospelen, turnen of voetballen. Een kind kan hier in uitblinken maar als je het kind vraagt of het ook echt blij wordt van de activiteit en het antwoord is ‘nee, maar ik ben er wel goed in’ dan is het meer een competentie. 

Vaak zijn het de ouders die het kind stimuleren om een bepaalde hobby of sport te gaan doen en daar in door te blijven oefenen. Dat is op zich natuurlijk heel positief want zo kunnen de kinderen ontdekken waar ze goed in zijn en eventueel successen behalen, wat weer goed is voor het zelfvertrouwen. Tegelijkertijd kan je kind ook door blijven gaan met deze activiteit om jou te pleasen of gezien te worden. 

Talent gaat meer over als je kind in een flow komt bij een bepaalde activiteit of iets automatisch doet wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als je kind de tijd en alles om zich heen vergeet dan kan je het wel een talent noemen. Je kind zal het niet direct zelf opmerken maar daar kan jij als ouder bij helpen, ook als je kind onzeker is. 

Kijk juist dan eens goed naar wat je kind veel doet. Dit kunnen hele andere dingen zijn dan een hobby of een sport. Bijvoorbeeld je ziet dat je kind altijd onopgemerkt anderen helpt, grote kans dat zij of hij een Stille Helper is. Of je kind wil altijd alles afmaken en mooier maken, dan heeft hij of zij waarschijnlijk het talent Mooimaker. Als je kind vaak thuis komt met allemaal nieuwe ideeën dan is dat het talent van de Ideeënfontein passend. 

En zo zijn er nog 36 andere talenten die bij je kind kunnen passen. Ieder met hun voordelen en valkuilen. 

Heb jij ook een kind dat erg onzeker is, veel aan zichzelf twijfelt en weet jij niet wat je kan doen om die onzekerheid bij je kind weg te nemen? 

Zou jij ook graag een boost willen geven aan het zelfvertrouwen van je kind?


Meld je dan aan voor een coachtraject bij mij in de praktijk via: www.felizkindercoaching.nl/contact/


 


VOLG MIJ

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

FELIZ Kindercoaching 
Email: sabelaolavide@felizkindercoaching.nl

KvK:    81708912