Pesten

 

Vandaag was het de dag tegen pesten! Een dag om het pesten tegen te gaan in of buiten de klas.

Als kinderen gepest worden gaan sommigen kinderen als overlevingsmechanisme zich groter voordoen dan ze eigenlijk zijn en zich aansluiten bij de kinderen die pesten zodat zijzelf niet gepest worden.

Of een aantal komen thuis met verhalen dat het niet leuk was op school omdat er steeds meer gepest wordt en de kinderen lelijke dingen over elkaar zeggen.  

Als je dit herkent dan zijn er een paar dingen die je als ouders kan doen.

Een daarvan is om in gesprek te gaan met je kind over de eigen lichaamshouding. Je kan bijvoorbeeld vragen naar hoe je kind op school rondloopt, staat of zit. Is dat met een gebogen rug en naar beneden kijkend of staat je kind met een rechte rug en beide voeten stevig op de grond?

Oefen maar eens een paar keer met je kind in een rollenspel hoe je kind steviger kan staat als er weer eens pestkop langskomt.

De volgende vragen kan je ook stellen aan je kind zich gekwets voelt door wat anderen zeggen:

Is het waar?

Kan je absoluut zeker weten of het waar is?

Hoe reageer je wanneer je die gedachte gelooft?

Wie zou je zijn zonder deze gedachte?

Als dit nog te ingewikkeld is voor je kind dan zou je ook nog het boek ‘Tijger-Tijger is het waar?’ van Byron Katie kunnen voorlezen.

Het verhaal gaat over een klein tijgertje dat denkt dat zijn hele wereld instort: zijn ouders houden niet van hem. Zijn vrienden hebben hem in de steek gelaten. Maar een wijze schildpad stelt hem vier vragen... en alles verandert. Hij beseft dat al die problemen niet door dingen veroorzaakt worden, maar door zijn gedachten over dingen. Wanneer hij zijn gedachten onderzoekt, wordt zijn leven weer geweldig.

Een hartverwarmend verhaal met een krachtige boodschap, die zelfs erg jonge kinderen kunnen oppikken. De wijze woorden van Byron Katie, gecombineerd met de levendige, magische illustraties van Hans Wilhelm. Leeftijd: circa 4 tot 10 jaar.

Byron Katie's simpele en krachtige onderzoeks-methode naar de oorzaak van lijden heet The Work. 

De methode, beschreven in haar bestseller Vier vragen die je leven veranderen, heeft sinds 1986 al vele miljoenen mensen over de hele wereld bereikt. Haar boeken zijn vertaald in 29 talen. Dit is haar eerste kinderboek; de viervragen methode vormt de basis voor dit kostelijke verhaal.

VOLG MIJ

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

FELIZ Kindercoaching 
Email: sabelaolavide@felizkindercoaching.nl

KvK:    81708912